ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΧΑΜΠΗ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ,
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΙ «ΝΤΙΛΛΙ – ΝΤΙΛΛΙ»


Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή εγκαινιάζει στις 20 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι μια πασχαλινή τριπλή έκθεση αγάπης και μουσική εκδήλωση στους χώρους του στα Πλατανίστεια: 
Χειροποίητες ευχετήριες κάρτες Ευάγγελου Φιλίππου, μαθητικές κάρτες αγάπης Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, καθώς και παρουσίαση του κυπριακού παραδοσιακού παιδικού τραγουδιού «Ντίλλι – Ντίλλι», σε εικονογράφηση Κωνσταντίνου Ττερλικκά.


Εκτίθενται 29 ευχετήριες κάρτες Πασχαλινές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς και γελοιογραφίες και σχέδια που έστελλε, για αρκετά χρόνια ο Ευάγγελος Φιλίππου στον Χαμπή, ο οποίος συνδεόταν με στενή φιλία τόσο με τον ίδιο, όσο και με την σύζυγο του, ποιήτρια Νίκη Λαδάκη Φιλίππου.
Ο Ευάγγελος Φιλίππου γεννήθηκε στο Κάϊρο της Αιγύπτου στις 22 Φεβρουαρίου1930 .Μητέρα του ήταν η Μαρία Κασνέση από τις Αμυγδαλιές της Καρύστου της Εύβοιας και πατέρας του ο Διονύσιος Φιλίππου από τον Κάθηκα της Κύπρου.


Φοίτησε στην Αμπέτειο Σχολή στο Κάϊρο και είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Λάρνακας.
Υπήρξε Διευθυντής Πωλήσεων στην εταιρεία BATA Κύπρου και αφυπηρέτησε από τον όμιλο Εταιρειών Σιακόλα Κύπρου.
Στα παιδικά του χρόνια, μετά από επίπληξη του δασκάλου του, λόγω του ότι ήταν κακογράφος αναγκάστηκε να μάθει καλλιγραφία, η οποία τον μάγεψε και ασχολήθηκε σοβαρά σε όλη του τη ζωή. Τον ώθησε επίσης στο δρόμο του σκίτσου και της ζωγραφικής που ασχολήθηκε αποκλειστικά μετά την συνταξιοδότηση του.
Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα. Φιλοτέχνησε το βιβλίο "ΑΤΟΝΑ" της Νίκης Λαδάκη Φιλίππου.
Παρέδωσε μαθήματα Καλλιγραφίας και Σκίτσου στο Δεύτερο Δημοτικό Θρακομακεδόνων .
Ήταν παντρεμένος με την ποιήτρια Νίκη Λαδάκη Φιλίππου και έχει δύο κόρες τη Μαρία και Έφη Φιλίππου.
Απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2018.


Πολλή αγάπη κατακλύζει ευχετήριες ζωγραφιές, χαρακτικά και σχέδια μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, που εκτίθενται σε άλλη αίθουσα. Εκτίθενται μαθητικές δημιουργίες της τελευταίας δεκαετίας από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία Καρμιώτισσας, Δ΄, Ε΄και Στ’ Αγλαντζιάς, Αγίου Δημητρίου (Ακρόπολη), και από τα Δημοτικά Β’ Γερμασόγειας, Α΄ Ύψωνα, Κλήρου, Κόρνου, Αγίας Μαρίνας Στροβόλου, Γεροσκήπου, Δευτεράς και Ανάγυιας.


Η παρουσίαση του τραγουδιού «Ντίλλι – Ντίλλι» θα εμπλουτιστεί με την μουσική συμμετοχή του Μιχάλη Ττερλικκά. Η εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Ττερλικκά, με μικτή τεχνική, ακουαρέλα και vector, συνοδεύεται με σύνδεσμο στο youtube και ψηφιακό δίσκο με το ομώνυμο τραγούδι.


Το διήμερο 20 – 21 Απριλίου θα λειτουργεί παράλληλα στη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή εργαστήρι κολλαγραφίας με την χαράκτρια Ελένη Παναγίδου.

image crop 20419