ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΣΧΟΛΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή λειτουργούν εξειδικευμένα εργαστήρια χαρακτικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σχετικά με τις διάφορες τεχνικές χαρακτικής. Έργα των μαθητών της Σχολής εκτίθενται μόνιμα στους χώρους της Σχολής.  

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ Α. ΤΑΣΣΟΥ

Τα δωρεάν μαθήματα χαρακτικής που προσφέρει η Σχολή κάθε Αύγουστο στη μνήμη του Έλληνα χαράκτη Α. Τάσσου αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντική προσφορά στον τόπο. Είναι μια γιορτή δημιουργικότητας και προσφοράς. 

 

Τη Σχολή ίδρυσε το 1995 ο Χαράκτης Χαμπής και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στη χαρακτική, κερδίζοντας έτσι την αγάπη και την εκτίμηση χιλιάδων ανθρώπων που την επισκέφθηκαν. Αρκετοί συνέχισαν με σπουδές στο εξωτερικό και πολλοί εκπαιδευτικοί προχώρησαν στη διάδοση της τέχνης της χαρακτικής στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Κάθε Αύγουστο η Σχολή συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα από ολόκληρη την Κύπρο. 

 

Κατά τις πολυάριθμες περιοδείες της η Σχολή ταξίδεψε μέχρι σήμερα σε δεκάδες χωριά και πόλεις καθώς και σε πολιτιστικά κέντρα, φεστιβάλ και Πανεπιστήμια στην Κύπρο και το εξωτερικό παρουσιάζοντας παράλληλα πολλές διαλέξεις και εκθέσεις.