ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, το Μουσείο και η Σχολή στεγάζονται σε τέσσερα κύρια κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που στην εκθεσιακή πορεία διαδέχονται το ένα το άλλο.

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

Σε δύο αίθουσες, εκτίθενται τα χαρακτικά έργα Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών, επιλογή από τη συλλογή του Μουσείου. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Κυπριακής χαρακτικής, ενώ στην άλλη εκτίθενται χαρακτικά της διεθνούς συλλογής. Τα έργα που εκτίθενται αλλάζονται τακτικά με νέα επιλογή έργων από τη συλλογή.

 

ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΧΑΜΠΗ

Σε ξεχωριστό χώρο από το Μουσείο εκτίθεται η καλλιτεχνική παραγωγή του χαράκτη Χαμπή, η οποία παρουσιάζεται διαχρονικά, μέσα από τις διαφορετικές φάσεις των καλλιτεχνικών του αναζητή-σεων, από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτίθενται επιλεγμένες συλλογές έργων που προέρχονται από ιδρύματα, καλλιτέχνες ή θεματικές εκθέσεις από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή.

 

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Στο Μουσείο λειτουργεί πωλητήριο στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να αγοράσει προϊόντα που έχουν σχέση με τη χαρακτική και το περιεχόμενο του Μουσείου.