ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Τον Μάιο του 2014 ο Δήμος Λευκωσίας  και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Σχολή-Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή ίδρυσαν ένα νέο Μουσείο: Tο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, προέκταση του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, του πρώτου στο είδος του στην Κύπρο.

Πρόκειται για μια καινοτόμο συνεργασία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου καθώς και τη διάδοση της τέχνης της χαρακτικής τόσο στο ευρύ κοινό όσο και ως μέσο εκπαίδευσης. 

Τον προγραμματισμό της λειτουργίας του νέου Μουσείου στη Λευκωσία ανέλαβε Συμβουλευτική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Σχολή-Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένου και ιδίου του Δημάρχου Λευκωσίας κύριου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. 

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Η θέση του Μουσείου είναι ιδανική για την ανάπτυξη της επισκεψιμότητάς του από ένα ευρύ φάσμα ομάδων κοινού. Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αμμοχώστου, στον αριθμό 

55 - 59, στο κέντρο του πολιτιστικού πυρήνα της εντός των ενετικών τειχών πόλης της Λευκωσίας, λίγα μόλις μέτρα από την Πύλη Αμμοχώστου, πλαισιωμένο από σημαντικά Μουσεία, θέατρα και δημοτικούς πολιτιστικούς χώρους. 

Η ιδανική του τοποθεσία ευνοεί την ανάπτυξη μιας πολυσυλλεκτικής κατηγορίας επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων σχολικών, φοιτητικών και τουριστικών ομάδων, οικογενειών καθώς και καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χαρακτική τέχνη.