ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΧΑΜΠΗ

 Η Σχολή - Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή είναι η μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό και λειτουργία του Κέντρου Χαρακτικής Χαμπή με έδρα το χωριό Πλατανίστεια της Επαρχίας Λεμεσού. Την εταιρεία ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2007 ο Κύπριος Χαράκτης Χαμπής με κύριο στόχο την προβολή και ανάπτυξη της τέχνης της χαρακτικής στην Κύπρο και διεθνώς. 

 Το Δ.Σ. της Σχολή - Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η μελέτη, η γνώση και η ανάδειξη της τοπικής και διεθνούς ιστορίας της χαρακτικής, κυρίως για τη διαμόρφωση της τοπικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των πολιτών αλλά και τις ποικίλες ευκαιρίες και προοπτικές που διανοίγει η κατάλληλη αξιοποίησή της, έχει περιλάβει στους βασικούς στόχους του τη συστηματική προβολή όλων όσα είναι ιστορικά δεμένα μαζί με την χαρακτική στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Σχολή και το Μουσείο επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και στην έρευνα και αναπτύσσονται μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπως:

 - Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές ξεναγήσεις και εργαστήρια.

 - Διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων και περιοδικών εκθέσεων. 

 - Εξειδικευμένα εργαστήρια για διάφορες τεχνικές χαρακτικής που προσφέρονται από επαγγελματίες χαράκτες και επισκέπτες καθηγητές και ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

 - Τη συνδιοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation Όψεις του Κόσμου. 

 - Την προσφορά φιλοξενίας σε φοιτητές και καλλιτέχνες από την Κύπρο και άλλες χώρες, στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών.