Εργαστήρι Mokuhanga

21- 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή σε συνεργασία με τον Οργανισμό MI-LAB Ιαπωνίας διοργανώνουν ένα μοναδικό εργαστήρι Μokuhanga Ιαπωνικής Ξυλογραφίας. Το εργαστήρι αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Ιαπωνικού αφιερώματος που πραγματοποιείται από το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το EU JAPAN FEST και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Αφιέρωμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλες εκθέσεις σύγχρονης και παραδοσιακής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διδαχτούν την τεχνική Mokuhanga (water-based woodblock printing). Το τριήμερο εργαστήρι έχει ως στόχο τη βασική επιμόρφωση γύρω από την τεχνική Mokuhanga, η οποία περιλαμβάνει το ιστορικό υπόβαθρο της τεχνικής, την τεχνική διαδικασία, τα εργαλεία και τα υλικά της τεχνικής που βασίζονται στην παραδοσιακή ιαπωνική ξυλογραφία τύπου Ukiyo-e.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα άτομα που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους χαρακτικό έργο με πολλαπλές πλάκες χάραξης και να δημιουργήσουν έγχρωμα τυπώματα.

Διδάσκουν : Taki ChihiroKazuki Sakai – Ελένη Παναγίδου

Τοποθεσία : Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 81, 1080, Λευκωσία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 533285

Ώρες εργαστηρίου: 10:00 - 13:00, 14:00 – 17:00

Κόστος συμμετοχής: 140 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων όλων των υλικών)

Αριθμός συμμετεχόντων: 5 άτομα